Alles over de patiëntkant van het verhaal

Tweede en derde week

Dag 14

Ik mag zelf de pleister verwijderen, als de wond er niet goed uitziet of als ik twijfel mag ik de huisarts bellen. Eventueel kan ik een foto opsturen. Niet alleen vanwege corona – vorige keer ging het ook zo. Ik ga op de badrand zitten met de handdouche binnen handbereik, omdat er meteen na de operatie al bloed aan de buitenkant van de pleister zichtbaar was, maar er zit totaal geen korst tussen pleister en wond! Ik kan de pleister gewoon eraf trekken. Wel is mijn huid erg droog.

Het ziet er misschien heftig uit, maar het litteken van drieënhalf jaar geleden is bijna niet meer te zien.

Ik heb op het eerste litteken lange tijd vitamine E-olie gesmeerd. Er schijnt ook speciale bio-olie te zijn, maar mijn leverancier zegt dat dat vooral parafine is (dus vaseline) en de werkzame stof is onbekend – vooral veel opgeklopte marketing. Aangezien de vitamine E-olie voldoende resultaat heeft geleverd en ik nog zeker 4/5 flesje over heb, houd ik het daarbij. Overigens weet ik natuurlijk niet hoe het eruit zou hebben gezien zonder olie. Maar mijn huid rond de wond is sowieso droog, dus wat olie kan ik elk geval geen kwaad.

Verder is net als de vorige keer mijn huid aan de buitenkant van mijn been ongevoelig. Die plek rechts is wel veel kleiner geworden. Ik heb er totaal geen last van.

Dag 15

Ik ben erg verstopt, denk door de naproxen. Drink veel, eet vezels, maar weinig effect sinds begin deze week. Daarom gisteren maar een sachet macrogol genomen.

Vannacht een oxy genomen vanwege de pijn. ‘s Morgens ook nog pijn, maar bewegen helpt. De pijn is over mijn hele bovenbeen, maar vooral vlak boven mijn knie, een beetje aan de buitenkant. Bewegen helpt – zowel de oefeningen als lopen. De verpleegkundige in de kliniek suggereerde zelfs om ’s nachts er altijd uit te gaan, zodat je niet een hele nacht stil ligt.

Intussen nog steeds verstopt en neem ’s avonds nog maar een sachet. Maag borrelt, heel winderig, maar niet het gewenste effect.

Dag 16

Ik loop kleine stukjes zonder kruk. Vannacht weer compleet pijnloos geslapen.

Vandaag ga ik naar de glasbak. Dat is zeker honderd meter buiten lopen, maar die eerste wandeling buiten is toch spannend.

Na twee sachets vandaag (vrijdag) normale stoelgang, twee keer zo traag als anders. Ik heb nog voor een paar dagen naproxen, dus ik blijf daar de sachets maar bij gebruiken.

Deel deze pagina op je eigen social media

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.